Uitgeverij

De volgende boeken zijn beschikbaar.


Houvast-Laatlos
Isa Deschuyteneer
ISBN: 9789078919001
Schrijfsels in het begin van het intense leven, waar emoties plotseling 1000 maal heviger naar boven kwamen dan voordien. Waar de ‘psyche’ het gewonnen heeft van het altijd zo gegeerde ‘ratio’.Loslaten is een rode draad op het levenspad van Isa. Op de meest onverwachte momenten werd zij geconfronteerd met loslaten van mensen en zielen.Houvast is het allereerste begin geweest om te kunnen loslaten. Pas als er iets is om ‘vast te houden’ kan je ‘los-laten’.

In deze periode vertrouwde zij veel van haar schrijfsels toe aan het ‘vzw houvast’-forum. Een vzw die zij samen met vrienden heeft opgericht voor Alleenstaande Ouders.

De schrijfsels werden ervaren als balsem voor de (pijnlijke) ziel. Het is een boekje geworden om troost te bieden in moeilijke en op dankbare momenten.


Zon-Maan
Isa Deschuyteneer
ISBN: 9789078919025
Na de eerste dichtbundel ‘Houvast-Laatlos’ nu de tweede dichtbundel ‘Zon-Maan’ voor de menselijke ziel.De Zon, de dag, het mannelijke, het uiterlijke, de buitenkant van de mens.De Maan, de nacht, het vrouwelijke, de ziel, de binnenkant van de mens..Zon-Maan, licht en donker, de menselijke ziel.Het ‘evenwicht’ vinden tussen je Zon en je Maan
is een hele menselijke uitdaging.

In deze dichtbundel gaat Isa op zoek naar dit evenwicht.


Herinneringen
François Bleyaert
ISBN: 9789078919049
Met “Herinneringen” is François Bleyaert aan zijn vierde dichtbundel toe. Zijn direkte schrijfstijl, zijn thema’s, en zijn opmerkelijke plot blijven kenmerkend voor zijn dichtkunst.

Met het gedicht “De bestemming” uit deze bundel werd François winnaar van de poëziewedstrijd “ART of TIEST”.

Deze bundel is een poëtisch geschenk dat zinspeelt op herinneringen. Wellicht ook die van jou.


Ad flumen Scaldem
P.J.Beeckaert
ISBN: 9789078919051
Jeugdherinneringen, een vleugje literatuur, een snuifje filosofie, de liefde voor de taal, alles vloeit samen in dit boek waarin P.J. Beeckaert (pseudoniem voor Willy Bekaert) de Schelde zelf aan het woord laat.

Onze moederrivier de Schelde vertelt over zichzelf en over de mensen uit haar stroomgebied.

Panta Rhei.